به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)؛ علاوه بر شیوههای قراردادی درمان زخم معده، محققان به گنجاندن برخی مواد غذایی در رژیم غذایی به منظور مقابله با درد ناشی از زخم معده تاکید دارند. این مواد خوراکی با ممانعت از رشد باکتریهای عامل زخم معده به روند درمان بیماری کمک میکنند.
فلاونوئیدها: تحقیقات نشان میدهد فلاونوئیدها که به بیوفلاونوئیدها هم معروف هستند و به طور طبیعی در برخی میوهها و سبزیجات وجود دارند، میتوانند درمانی موثر در زخم معده باشند. افراد مبتلا به زخم معده باید سویا، حبوبات، انگور قرمز، کلم برگ، بروکلی، سیب، توتها و چای، بخصوص چای سبز، را که سرشار از فلاونوئید هستند در رژیم غذایی شان بگنجانند.
شیرین بیان: تحقیقات نشان میدهد عصاره شیرین بیان میتواند رشد زخمها را محدود کرده و موجب بهبود آن شود.
پروبیوتیکها: پروبیوتیکها باکتریهای زنده و مخمر هستند که با افزودن میکروارگانیزمهای سالم و حیاتی به دستگاه گوارش روند هضم غذا را آسان تر میکنند. دوغ، ماست، کیمچی و کفیر سرشار از پروبیوتیک بوده و در صورت ابتلا به زخم معده باید بخشی از رژیم غذایی تان باشند.
عسل: این ماده خوراکی منبع ۲۰۰ عنصر از جمله پلی فنولها و سایر آنتی اکسیدانهاست، دارای خواص موثر آنتی باکتریال بوده و رشد H. pylori، باکتری عامل زخم معده، را محدود میکند.
سیر: عصاره سیر عامل بالقوه در کنترل رشد H. pylori است. مصرف سیر موجب رقیق شدن خون میشود. از اینرو در صورت مصرف آسپرین یا سایر داروهای رقیق کننده خون، در مصرف سیر احتیاط کرده و با پزشک تان مشورت کنید.
کرنبری: مطالعات نشان میدهند کرنبری نقش اساسی در کاهش عفونتهای مجاری ادراری دارد چراکه مانع از استقرار باکتریها در دیوارههای مثانه میشود. این میوه و عصاره آن میتواند به ممانعت از رشد H.pylori هم کمک کند.(مهر)
نظر شما